Weekly/Monthly Design Excercise (vote+poll)

View previous topic View next topic Go down

Weekly/Monthly Design Excercise (vote+poll)

Post  riderx on Sun Jul 12, 2009 12:23 pm

Salams semua,

memandangkan kembalinya aktif forum kita ni rasenye kite dah bole da rancang mcm2 aktiviti cambest utk menarik lagi ramai designer and alumi IDE bergiat dlm forum kita ni secara obses! (kalau facebook hari2 bole layan, ape salahnya layan forum IDE? tul tak..huhu)

yg nak di cadangkan disinia adalah weekly or monthly IDE exercise...kira nya step nya mcm ini :-

1. every week ada satu tajuk tak kira transport, perabot dan product. if ada pecahan terus tiga2 main focus ni lg bagus. tp for starters kita buat satu tajuk besar dan terpulang pada masing2 nak come-up dgn focus masing2.
2. limitasi masa, mcm 2 weeks ke..on going WIP and design bole di pratontonkan kat tread itu dan komen/critic bole dilakukan secara on-going dan ditela'ah oleh semua pihak.
3. dateline, buatkan satu poll dan kita vote whos design paling kena dgn tajuk dan menjawap segala basic skill/knowledge IDE.
4. pemenang utama akan diberikan badge graphic yg bole di guna pada signature sebagai tanda 'keotaian' design masing2..huhu
5. maybe kita bole buat submition itu dlm bentuk panel design or final rendering stiap design masing2... Very Happy

aktiviti ini sy celup dari pergh.com character-redesign-battle yg selalu mereka buat tiap2 minggu (voting utk the best illustration/design)

so far kalau nak start dah bole wat dah even orang masih sikit..maybe dateline panjang skit kot..hehe..

rules n cara penyampaian (panel design?) akan diperincikan lagi oleh abam2 moderator kita..ok huhu...
avatar
riderx
Practical Trainer
Practical Trainer

Posts : 37
Join date : 2009-06-08
Age : 33
Location : Kuala Terengganu / Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum